Normes dels fòrums

Fòrum obert.

Aquest fòrum servirà per marcar les normes del fòrum.

El document base d’aquest fòrum és el que han creat a l’assemblea de la sectorial de sanitat del Procés Constituent.

1.- Som molts els que volem treballar contra les privatitzacions i les retallades en l’ensenyament, i volem potenciar l’educació pública sota control social.

El present fòrum té com a objectiu facilitar el desenvolupament de cada un dels diferents línies de treball de la sectorial d’educació.

La idea és que el fòrum serveixi per:

1.- Facilitar el contacte entre les persones que vulguin desenvolupar cada un dels temes.

2.- Facilitar l’intercanvi d’informació, documentació, material i opinions sobre el qual desenvolupar la feina.

3.- Permetre que tot el debat que genera cada un dels grups estigui a l’abast de la resta de la sectorial.

La eina, en definitiva, vol permetre’ns anar molt més enllà de les limitacions que imposa un debat presencial en una assemblea de 300 persones. D’aquesta manera, els diferents grups d’interès podran desenvolupar, discutir i crear les seves propostes de manera reposada, documentada i profunda.

Qüestions tècniques i organitzatives: 

A) ALGÚ EM POT DIR COM… El funcionament d’un fòrum és relativament senzill i amb molt poques instruccions i pràctica es pot fer servir. Es tracta de fer servir l’opció de comentaris de cada entrada d’un fòrum. Es poden fer comentaris a l’entrada inicial o a un dels comentaris -aleshores els comentaris s’intercalaran i no s’ordenaran cronològicament-.

A banda d’això, hem creat una línia on es poden fer preguntes de tot tipus. No obriu noves línies per fer preguntes de funcionament. Per aclarir dubtes, feu servir la línia Algú em pot dir com…“. Si els dubtes els esclarim en públic, altre gent es podrà beneficiar del coneixement que hem creat.

B) LLEGIR ABANS D’ESCRIURE: En aquest fòrum tots els participants poden obrir línies de debat del tema que vulguin. Però atenció: abans d’obrir una nova línia de debat és molt important mirar que una altra persona no hagi obert una similar. Per exemple: abans d’obrir una línia de debat sobre “Atenció primària” mirar si entre els temes oberts no hi ha algú que l’ha plantajat anteriorment. Si és que si, és millor afegir-se a la línia que ja debat el tema abans que crear una de nova. És una manera de mantenir l’ordre i facilitar l’accés als debats.

Deixa un comentari