Cinquena assemblea

Enssenyament-05

Divendres 14 de març es va reunir a les Cotxeres de Sants la 5a. Assemblea d’Educació.

Iniciem l’Assemblea amb la presentació, per part de la Coro d’una proposta força elaborada sobre l’organització i funcionament de les assemblees i comissions de la sectorial però deixem per la propera assemblea la seva aprovació ja que hi hagut problemes en la recepció de la mateixa per correu electrònic.

Des de l’assemblea surt el tema d’acollir els assistents nouvinguts una mica abans. S’exposa que és una estona en què la comissió d’organització aprofita per acabar de perfilar la reunió. Cal tenir en compte que alguns dels seus membres venim de fora de Barcelona i paga la pena aprofitar el viatge per lligar tots els caps possibles. Tenim però, des de la 3a Assemblea, una eina fabulosa de difusió i comunicació que és el bloc de la sectorial i que aprofitem per presentar un altre cop. Pensem que potser és millor idea, reservar uns minuts de cada Assemblea a venir per a presentar-lo breument tot indicant els espais de més interès pel nouvingut/da per agafar el fil: les cròniques d’assemblees anteriors, els documents elaborats, l’agenda…Es convida a tothom a participar i a col·laborar en la comissió de comunicació que és l’encarregada de mantenir-lo.

En Marc presenta el 3r punt de l’ordre: votar un mandat per a què la comissió d’organització pugui elaborar notes i comunicacions de suport i adhesió de la nostra sectorial a accions i campanyes endagades i que el calendari no permet votar en assemblea. No es vota però es dóna el vist-i-plau fins a la propera Assemblea en què es tornarà a presentar aquest punt.

A continuació, la Bibiana i l’Isaac fan el traspàs de la reunió del Grup Promotor del Procés Constituent que va tenir lloc el passat 15 de febrer i a la qual van assistir com representants de la sectorial d’Educació. De primer, es va aprovar l’acta de l’Assemblea General del 22D i la resolució sobre la consulta (document 9). Seguidament es va presentar, votar i aprovar la nova Coordinadora de 29 persones. Aquesta Coordinadora presentarà en la propera reunió del Grup Promotor un document respecte les Eleccions al Parlament de Catalunya per a ésser debatut a totes les assemblees. També s’aprovà la integració de les dues campanyes proposades a l’Assemblea General a la ja existent de República del 99% i finalment el calendari de treball intern de tot el Procés Constituent.

Destaquem ara la convocatòria de la propera reunió del GP que tindrà lloc el 6 d’abril de 10:30 a 17:00 a la Nau Ivanow de La Sagrera.

En Marc aclareix que no es va poder presentar en la reunió del GP, un punt que havia estat proposat en la 4a. Assemblea que és la incorporació de l’Educació en una menció específica en el decàleg del PC. No es va poder presentar perquè no es va veure viable fer-ho en una reunió, la del GP, amb un ordre del dia draconià. Queda pendent fer-ho i hem pensat que l’Isaac Uyà que representa la sectorial a la comissió de continguts del PC ho plantegi en aquest marc i si no és possible, fer-ho en la propera reunió del GP. La Janine planteja també, la possibilitat d’incloure-ho al punt 11 del manifest, com a proto-tema. En Ferran, membre de la sectorial present a la Coordinadora, explica que en la Jornada de Múltiples Debats sobre els 10 principis del Manifest del PC del 17 de maig a Tarragona està prevista una revisió del mateix.

El cinquè i últim punt perquè el temps se’ns ha tirat a sobre és l’exposició per part de dos portaveus de la comissió de continguts de la sectorial: en Víctor i l’Isaac, del treball amb les 128 esmenes al decàleg presentades durant la dinàmica de treball de la 4a. Assemblea. Ens fan saber els criteris que s’han aplicat per integrar-les o rebutjar-les i s’obre dos torns de paraula tancats. Es comenten diversos aspectes del document, entre d’altres: puntualitzar en el preàmbul motius del fracàs escolar, l’accés gratuït i universal a l’educació en el punt 1, menció específica als agents econòmics diferenciant-los dels socials en el punt 4, menció a les llengües estrangeres en el punt 5, desenvolupar en algun punt la dignificació de l’educador …. Es demanen aclariments de l’ús de les majúscules en el document, del terme país en el punt 4, de laica en el punt 6. I , es palesa la inexactitud de l’ús de la CE per referir-nos a la UE. La Janine comenta la necessitat d’elaborar el document 0 de la sectorial per a poder ser discutit en la resta d’assemblees.

Es contesten des de la taula tots els punts observats, integrant els que semblen no estar reflectits en algun dels punts o bé en el preàmbul. En una propera assemblea s’exposarà i es votarà la nova redacció del mateix.

Anuncis

2 respostes a Cinquena assemblea

  1. Retroenllaç: 5a. Assemblea de la Sectorial | Sectorial d'Educació del Procés Constituent

  2. Mònica ha dit:

    Bon dia a tothom,
    m’agradaria comentar la proposta de la Janine respecte proposar l’educació com a prototema al punt 11 del Manifest del PC. Opino que l’Educació no és gairebé un TEMA. És un tema, per no dir “TEMAZO”. Té entitat pròpia. Crec que en un nou ordre de coses hi té una importància estratègica cabdal i mereix una atenció i un protagonisme molt més rellevant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s