V CONGRÉS INTERNACIONAL DE PODER CONSTITUENT

En nom del Procés Constituent de Catalunya, ens complau convidar-vos al V Congrés Internacional de Poder Constituent que tindrà lloc els propers dies 19 i 20 de juliol al Centre Francesca Bonnemaison, BARCELONA
unnamed
En uns moments en què la possibilitat d’avançar cap a un procés constituent al nostre país, es fa cada dia més patent i necessària, escoltar experiències d’arreu del món sobre processos que ja s’han materialitzat, sobre d’altres que han estat avortats en el darrer moment o sobre uns altres, encara, per als quals es somnia  i es lluita aferrissadament, pot resultar-nos de gran ajut per tal d’aprendre els uns dels altres, compartir coneixements i, tal vegada arribar, en el futur, a actuar plegats i ben sincronitzats, tot seguint la màxima de “pensar globalment i actuar localment”.

Si un procés constituent es pretén veritablement democràtic, és evident que ha de sorgir des de baix, orientat al bé comú i recollint les veritables necessitats de tot el poble; no pas els interessos particulars d’una elit econòmica i els seus lacais.

Quan als carrers i places cridàvem “NO ens representen”, aquest no era un crit apolític. Es tractava de dir en veu alta: no ens agraden les vostres normes; no us hem donat permís per jugar amb els nostres vots i fer tot el que vulgueu; no ens conformem; volem canviar-ho tot; estem farts de polítics al servei del poder financer.

El Poder Constituent ha de ser el poder originari des d´on emanin la resta de poders constituïts i no com ara en què, absurdament, passa tot el contrari i el poble no té cap mena de possibilitat de convocar Assemblea Constituent. Acabar amb aquesta anomalia antidemocràtica i restituir la democràcia radical és tasca imprescindible i inajornable; i és, a més a més, responsabilitat de totes i tots.

Perquè sigui un procés lligat al poble, aquest ha de tenir molt clara la seva implicació i nosaltres, com a integrants d’un moviment, hem de saber transmetre la necessitat de l’empoderament : RES SENSE TU, RES SENSE TOTS i TOTES.

Ha arribat l’hora de ser protagonistes; no volem una il·legitimitat delegada: volem i podem ser els pares i mares de la nova Constitució.

Si s´ha de crear una Assemblea Constituent, ha d’estar formada per ciutadans de tota mena (idealment que no hagin ostentat mai càrrecs públics ni de responsabilitat en grans empreses lligades al poder político-financer) que li confereixin legitimitat, perdurabilitat i justícia.

Un poble amb una ciutadania compromesa i ben informada té les condicions imprescindibles per no deixar-se enredar i per lluitar organitzadament i estratègica. Caldrà, d’altra banda, aconseguir molta confiança mútua, aprenent i aportant col·lectivament.

Aquesta és una bona oportunitat per aprofundir en una lluita universal, col·lectiva; una oportunitat de fer palès que, en democràcia real, el Poder és del Poble.

Formulari d’inscripció: http://www.poderconstituent.com/

Anuncis

Quant a annaperez

http://blocs.xtec.cat/bitacolademestratic
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s