Per una educació pública, democràtica i en Català: Ni LOMCE, Ni LEC, Ni retalladles.

La llei del ministre Wert, la LOMCE, representa una agressió sense precedents al català i al model d’immersió lingüística pel qual es va lluitar des de els barris i el conjunt de la comunitat educativa d’aquest país.

L’aplicació d’aquesta llei s’emmarca en un context de crisis i retallades; de pressions recentralitzadores de l’Estat (impulsades per la Troika) per tal de garantir la disciplina pressupostaria que permeti pagar amb els drets de tots i totes el deute dels bancs. No és estrany, doncs, que en aquest escenari la introducció en el currículum escolar dels elements més rancis de la dreta més conservadora esdevinguin també funcionals a l’agenda “modernitzadora” del neoliberalisme global: “la formación del espíritu nacional” amb els seus ingredients de sexisme, classisme i autoritarisme són els “vells bons valors de sempre” amb el que el ministre Wert ens proposa abordar “la crisi de valors” a les nostres escoles.

Però tal com dèiem la LOMCE també té una agenda “modernitzadora”. Cal no oblidar que la LOMCE representa també una clau de volta més en el procés de privatització, mercantilització i degradació democràtica de l’escola pública que la LEC ja va encetar fa uns anys a Catalunya. En aquest sentit la LOMCE és la filla espanyolista de la LEC i d’aquí la calculada ambigüitat de la Consellera Rigau: gestió piramidal i antidemocràtica, professionalització de les direccions, repartiment dels recursos en funció d’un model de competència entre centres i no en funció de les necessitats de l’alumnat, criteris pedagògics productivistes i adaptats a les necessitats del mercat, assignatura d’emprenedoria, potenciació de la xarxa concertada i privada en detriment de la pública… Tot això, ja va ésser sancionat i aprovat amb la llei d’educació de Catalunya (la LEC pionera en la “modernització” escolar de Catalunya i l’Estat) i tot això representa un perill igual de greu per a la convivència i la cohesió social del nostre país que l’atac al model d’immersió lingüística.

És doncs per tot això, que cal expressar el més ampli rebuig social a totes aquestes mesures i donar suport a totes les iniciatives (com ara la xarxa d’escoles insubmises a la LOMCE) que intenten aturar aquesta nova agressió contra l’educació pública d’aquest país i contra el català.

Cal exigir a la Generalitat la insubmissió total a la LOMCE, cal que treballem per una amplia mobilització social que com a les Illes Balears, planti cara a les polítiques privatitzadores i el nacionalisme homogeneïtzador i excloent del PP, però aquesta mobilització cal que agafi prou impuls perquè faci caure totes les fitxes del dominó neoliberal i també faci caure la LEC i les retallades. Cal iniciar un nou procés constituent també en l’educació, un procés on participi tota la comunitat educativa, començant pels alumnes, i el conjunt de la societat.

Sense recursos públics, sense democràcia als centres, la defensa del català com a llengua de convivència per part de la consellera Rigau és pura fraseologia buida, paper mullat.

Us animem doncs a participar a la manifestació del 14 de juny a Barcelona on el Procés Constituent també hi serà present per ajudar a aturar aquesta nova agressió contra l’educació pública i el català.

Per una educació pública democràtica i en català diem: NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES, WERT i RIGAU DIMISSIÓ!!

Dia: Dissabte 14 de juny

Hora: ales 18:00

Punt de cita del PC: Consell de Cent amb Passeig de Sant Joan a les 18:00

reta

Quant a annaperez

http://blocs.xtec.cat/bitacolademestratic
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s