TU FAS LA CONSTITUCIÓ

Trobar-se, escoltar, expressar les pròpies idees de forma constructiva, escoltar, tenir la llibertat de modificar la pròpia visió en funció del que diuen els altres, escoltar, tenir el coratge de mantenir-se en la pròpia visió malgrat el que diuen els altres, escoltar, pensar, escriure, pensar, presentar esmenes a allò que s’ha escrit, pensar, tornar a trobar-se, tornar a escoltar, tornar a parlar, tornar a pensar …
 
Això és el que han fet durant un any totes les persones del Procés Constituent que han volgut participar en l’objectiu d’aprofundir els deu punts del nostre Manifest. Després de llegir aquests deu punts, la reacció de moltes persones és: ‘Em sembla molt bé, però … com es concreta això? com es farà?’. D’això es tracta precisament: de concretar i de fer propostes d’acció. A la pàgina web wiki.procesconstituent.cat  podeu consultar el fruit del treball d’aquestes companyes i companys i podeu aportar-hi les vostres idees als documents que encara estan oberts.
 
Quin és el següent pas?

Aquests documents es presentaran en fòrum obert per tal que totes les persones que ho desitgin puguin discutir-los i puguin aportar idees, suggeriments, alternatives… Per això hem organitzat una JORNADES PROGRAMÀTIQUES DE DEBAT per al proper dissabte 17 de maig a Tarragona, de 10h a 18h, al col·legi de La Salle Tarragona (Com arribar-hi). Les Jornades són obertes a tothom, per tant, totes i tots hi sou convidats. Per a més informació, consulteu la web del Procés i inscriviu-vos per decidir a quin dels debats voleu participar!. Per a qualsevol comunicació sobre la Jornada: continguts@procesconstituent.cat o bé jornadatarragona@procesconstituent.cat
 
I després?
 
Els textos es refaran en funció del debat que s’hagi produït el dia 17 de maig i després s’enviaran a les assemblees del Procés Constituent perquè es debatin de nou i s’hi puguin fer esmenes. El debat fet i el contingut programàtic del Procés ha d’arribar a presentar-se a l’assemblea general següent i fer-lo conèixer a tothom. Només els documents que aprovi l’assemblea general podran ser considerats textos programàtics del Procés Constituent.
 
Es tracta en definitiva de posar en pràctica la democràcia des de baix per parlar del país que desitgem i dels canvis i alternatives que sí creiem possibles. La república catalana de la majoria social no es construeix només trobant-se per parlar, escoltar, pensar, escriure i esmenar. Cal sobretot actuar. Actuar de forma pacífica, democràtica i tan contundentment com sigui possible. La república catalana del 99% no es fa només debatent, però el debat n’és un component essencial. T’hi apuntes?
 
Teresa Forcades i Arcadi Oliveres


 

Quant a annaperez

http://blocs.xtec.cat/bitacolademestratic
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s