Blog de la sectorial d’educació del Procés Constituent

Som una assemblea que formem part del Procés Constituent amb l’objectiu d’impulsar la transformació de la nostra educació cap al model que volem la majoria.
Un model basat en el marc dels deu principis del Procés Constituent per garantir realment el respecte als drets bàsics de la persona i una major justícia social.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Blog de la sectorial d’educació del Procés Constituent

 1. Ferran moreno ha dit:

  Crec que ja ho he aconseguit.
  He deixat en el Google groups la proposta de document 0 de debat de la sectorial seguint el format recomanat del Grup promotor del PC. Ho he enviat a altres, però no se si ha arribat.Ho deixo ara aquí per si pot fer servei.

  EDUCACIÓ.
  TEXT DE DEBAT NÚMERO 0
  UNA EDUCACIÓ DE TOTS I PER A TOTHOM COM GARANTIA D’UNA CIUTADANIA LLIURE, CRÍTICA, SOLIDÀRIA I PARTICIPATIVA.
  UNA EDUCACIÓ EN VALORS UNIVERSALS I PER A LA TOLERÀNCIA I EL RESPECTE A LES DIFERÈNCIES.
  UNA ESCOLA DE VIDA I PER LA VIDA FELIÇ I SALUDABLE.
  (Aquests subtítols són propostes inicials a esmenar si cal. El Grup Promotor recomana d’un a quatre eslògans resum de tot el contingut del text de debat)

  NOTA PRELIMINAR (a suprimir posteriorment)
  El text que segueix voldria ser útil per facilitar el debat entre persones que tenim orígens ideològics, experiències i pràctiques actuals diferents sobre els temes que es tracten. Però que tenim també la voluntat de definir una alternativa que sigui prou realista per començar a solucionar els gravíssims problemes concrets que tenim actualment i prou ambiciosa per apuntar el tipus de transformació radical que es necessita. Per això ens sembla important fer un esforç per no abocar simplement les nostres idees prèvies, sinó crear un marc i un ambient que faciliti escoltar altres idees, dialogar amb elles i trobar punts d’acord. Considerem que aquests acords són més fàcils sobre temes que impliquen una intervenció immediata i que es necessita més temps per definir les transformacions d’abast més general.
  En funció de l’anterior, aquest text vol ajudar a obrir un debat, no a tancar-lo. I, per això, s’anomena “Text de Debat número 0”, al qual n’hauran de seguir molts més, a mesura que moltes més persones i col·lectius vagin incorporant-se i participant en el debat.
  Si compleix la seva funció servirà per iniciar el debat i, al final, serà profundament ampliat i esmenat, cosa que considerem necessària per generar un ampli acord. Però també assumim el risc que no serveixi per iniciar aquest debat i que hagin de ser un altre text i unes altres persones les qui ho intentin.
  El text parteix també de la consideració que tindrem no només un debat comú, sinó també, i molt especialment, una pràctica comuna. I que la reflexió sobre aquesta pràctica serà una eina cabdal per definir una alternativa comuna.
  (NOTA: el format d’aquest document segueix les orientacions rebudes del Grup Promotor del P.C. Les esmenes que es vulguin introduir faran referència als diferents apartats i punts per tal de facilitar la reconstrucció de les diferents versions del document)

  1) APARTAT DELS 10 PUNTS DEL MANIFEST DEL PROCÉS CONSTITUENT ON ES SITUA AQUEST TEXT:
  Punt 5. No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.

  2) TEMÀTICA I VERSIÓ DEL DOCUMENT: SECTORIAL EDUCACIÓ. TEXT DE DEBAT INICIAL (VERSIÓ V- 0)

  3) EXPOSICIÓ, DIAGNÒSTIC, REFLEXIÓ GENERAL (màxim 3 pàgines)
  PREÀMBUL:

  EXPOSICIÓ:

  DIAGNÒSTIC:

  SITUACIÓ GENERAL :

  4) DOCUMENTS PER A APROFUNDIR EL TEMA (2 pàgines)

  4.1. Bibliografia:

  4.2. Altres documents
  5) PROPOSTES D’ACCIÓ (Numerades. Cal una síntesi. És l’únic apartat que s’haurà d’esmenar i votar, aprovats prèviament els punts 3 i 4)
  5.1. Volem transformar un sistema educatiu fruit d’una societat capitalista, per tal que la persona estigui al centre de la societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s